Klanten van Helan Ziekenfonds krijgen 10% korting op het hele assortiment, bovenop andere kortingen. Ontdek de Helan voordelen

Onze bandagisten, experts in mobiliteit


Heb je door ziekte, ouderdom of een beperking een voorschrift voor de aankoop van een mobiliteitshulpmiddel? Onze erkende mobiliteitsverstrekkers (bandagisten) helpen jou bij de aanvraag van de tussenkomst via de Vlaamse sociale bescherming en verstrekken het gekozen mobiliteitshulpmiddel.

Maak een afspraak    Kom naar de Mobiele Maandagen in juli en augustus

Nos bandagistes, experts en mobilité


Vous avez une prescription pour l'achat d'une aide à la mobilité en raison d'une maladie, de la vieillesse ou d'un handicap ? Nos fournisseurs d'aides à la mobilité agréés (bandagistes) vous aident pour votre demande d'intervention auprès de la Protection sociale flamande et vous fournissent l'aide à la mobilité choisie.

Prenez rendez-vous     Venez aux Journées de la mobilité en juillet et août

Vertrouw op onze bandagisten voor de aankoop van je mobiliteitshulpmiddel

Van rollator of rolstoel, tot elektrische scooter en aangepaste fiets. Tijdens een huisbezoek bespreekt de bandagist met jou welk hulpmiddel bij je past. Daarbij houden ze rekening met jouw noden en het medisch voorschrift van je arts. Heb je recht op een terugbetaling? Onze verstrekker helpt je ook met de administratie én bezorgt je hulpmiddel na goedkeuring.

Reken op onze mobiliteitsverstrekkers voor:

  • een afspraak aan huis 
  • persoonlijk advies en ondersteuning 
  • keuze uit een ruim assortiment mobiliteitshulpmiddelen
  • betaalbare prijzen en hulp bij de aanvraag van de terugbetaling
  • snel aan huis geleverd en deskundig geïnstalleerd 

Maak een afspraak

Maak een afspraak met onze mobiliteitsverstrekkers


Ben je in het bezit van een ingevuld medisch voorschrift voor een mobiliteitshulpmiddel en heb je nood aan ondersteuning? Maak een afspraak met onze erkende verstrekkers. Contact opnemen kan telefonisch via T 02 218 22 22 of eenvoudig via het contactformulier:

  1. Kies bij afdeling: “Mobiliteit” 
  2. Kies als onderwerp “Ik heb een vraag over mobiliteitshulpmiddelen” 
  3. We nemen snel contact met je op 

Contactformulier invullen

Oudere dame op stap met haar rollator met in het mandje boodschappen en haar handtas

Zo vraag je een mobiliteitshulpmiddel aan

Vraag via je huisarts of rolstoeladviesteam een medisch voorschrift of rolstoeladviesrapport voor je mobiliteitshulpmiddel.

Maak een afspraak met onze erkende bandagisten en hou je voorschrift of rolstoeladviesrapport bij de hand. De bandagist adviseert je over de mogelijkheden en stelt een hulpmiddel voor. Samen met jou vult hij/zij je aanvraagformulier in.

Je bandagist stuurt je aanvraag naar de zorgkas, ter controle.

Je ontvangt een brief van je zorgkas waarin staat voor welk mobiliteitshulpmiddel de Vlaamse sociale bescherming tussenkomt in de kosten. Je verstrekker krijgt dezelfde informatie en zorgt voor een vlotte installatie van je mobiliteitshulpmiddel.

Geen medisch voorschrift?

Heb je geen recht op tegemoetkoming, maar overweeg je een aankoop van een wandelstok, rollator, rolstoel, ...? Kom vrijblijvend langs in een Helan Zorgwinkel. Onze experts adviseren je over de mogelijkheden en de verschillende mobiliteitshulpmiddelen. Tijdelijk een mobiliteitshulpmiddel nodig? Huur er eentje via onze Uitleendienst.

Bezoek de winkel     Ontdek het aanbod

Zorghuis met verschillende kamers met hulpmiddelen om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. In de badkamer hangt een wandbeugel, in de slaapkamer staat een zorgbed, aan de trap een traplift en een wandelrekje

Nood aan bijkomende aanpassingen in huis?
 

Is je woning aangepast aan je mobiliteitshulpmiddel? Misschien bots je op andere hindernissen in en rond je woning? Maak een afspraak met onze ergotherapeuten. Ze komen aan huis om je gratis deskundig advies te geven over hulpmiddelen en woningaanpassingen.