In de kijker!

Sensorische zorgartikelen

Nieuw

in het gamma van Helan Zorgwinkel

In de kijker plaatsen we dit nieuw gamma sensorische zorgartikelen. Je kan deze zorgartikelen ook aankopen met de korting op je baby-uitzet.

Sensorisch betekent zintuiglijk. De zintuigen zijn de ogen, oren, huid, neus en mond, en ook de minder bekende zintuigen zoals het evenwichtsorgaan, het gevoel uit spieren en gewrichten en zelfs vanuit de inwendige organen. Via deze zintuigen krijgen we informatie. Om goed te kunnen functioneren hebben we deze informatie nodig. Sensomotorisch is een samentrekking van sensoriek en motoriek. Motoriek wil zeggen: het vermogen te kunnen bewegen. Deze twee vaardigheden samen zorgen er bijvoorbeeld voor dat je een bal kunt vangen: je ziet de aankomen, je steekt je armen uit en vangt de bal.

Soms komen prikkels sterker binnen, soms juist minder sterk. Het kind neemt de informatie dan anders waar en reageert daardoor ook anders. Soms lijkt dit gedrag dan onaangepast of raar, maar dit komt vaak omdat het kind de wereld anders ervaart, de informatie komt anders binnen. Sensorische zorgartikelen kunnen helpen bij een prikkelgevoelig kind of volwassene.

We starten met zorgartikelen die de woonkamer, slaapkamer of speelruimte extra gezellig maken: de lichtgevende snoezeltafel, de snoezelbal en de lichtgevende stapelkeien.

De snoezeltafel creëert een rustige en boeiende ervaring tijdens het spelen. De sensorische lichtbal is licht om te verplaatsen, stevig, duurzaam en veilig. En de lichtgevende stapelkeien zetten aan tot ontdekken en zijn ideaal tijdens een sensomotorisch spel.

Spiegelkeien zijn zilverkleurige, metalen keien met een aangename discusvorm. Ze zijn licht van gewicht en fijn om mee te spelen. De metalen oppervlakte zorgt ervoor dat de reflectie wordt vervormd, wat een fascinerend spel is voor kinderen. De kinderen kunnen de keien stapelen tot stapeltorens. De spiegelballen geven een mooie meerwaarde: elk van deze 7 ballen is gevuld met een ander materiaal, waarmee telkens een ander geluid kan geproduceerd worden. Ook deze spiegelballen zorgen voor gekke bekken trekken door de vervormde reflectie. Een spel waar gegarandeerd veel gelachen wordt.

De glitterballen zorgen voor een plezierig spel en het observeren van de sterrenstof, die zich in deze ballen bevindt. De ballen prikkelen de aandacht en verbeeldingskracht en zijn geweldig om vast te houden, te rollen of te stuiteren! De manipuleerbare balletjes hebben een zachte fluwelen coating. Ze zijn geweldig voor tactiel, zintuiglijk spel door de gestructureerde oppervlakken. Deze manipuleerbare balletjes zijn geschikt voor baby’s en jonge kinderen. De sensorische bal is voor kinderen vanaf 6 maanden. Het leuke van de sensorische bal, is dat de kleine balletjes die erin passen interessante kleuren en verschillende texturen hebben. Dit moedigt kinderen aan om te verkennen en aan te raken.

Met de regenboog architect set leren kinderen sorteren, bouwen en kunnen ze hun creativiteit kwijt tijdens het spelen. Deze set stimuleert de cognitieve ontwikkeling via het ontdekken en benoemen van kleuren, vormen & afmetingen. De architect set is ideaal voor kinderen vanaf 12 maanden. De sensorische blokken zijn gemaakt van hout en gevuld met verschillende stoffen zoals kraaltjes of zand en idaal voor het kind om op ontdekkingsreis te gaan. Deze blokken zijn geschikt voor kinderen vanaf 18 maanden en helpen bij het ruimtelijk inzicht, kleuridentificatie en vormidentificatie. De regenboog schudblokken bestaan uit 3 verschillende vormen en 6 verschillende kleuren. Ze helpen een kind bij het leren sorteren, het herkennen van kleuren  en het associëren van geluiden en vormen.

Het touch & match bord spel leert kinderen spelenderwijs sorteren, kleuren en texturen herkennen en het daagt hen uit om probleemoplossend te denken. Het spel biedt kalmerende eigenschappen en bevordert de hand-oogcoördinatie. De magische spiegel set bevat 8 spiegels in 3 formaten en in verschillende kleuren. De spiegels zijn afgewerkt met hout en zijn zeer veilig, ook geschikt voor baby's en peuters. Visueel plezier gegarandeerd!

Deze mooie houten drum biedt urenlang speelplezier voor je kind. Naargelang de plaats op de trommel, krijg je een ander soort geluid. De trommelstok heeft een rubberen uiteinde, wat zorgt voor een zachter en gedempter geluid. Ideaal voor kinderen die gevoelig zijn aan geluid maar het leuk vinden om te spelen met verschillende geluiden.

Een verzwaard deken heeft een kalmerend effect en geeft een geborgen gevoel. R ust en ontspanning wordt ervaren.  Ideaal voor volwassenen en kinderen met slaapproblemen, angst- en/of gedragsstoornissen en concentratieproblemen. Het verzwaard deken voor het kind is 4kg terwijl het ander verzwaard deken een gewicht heeft van 6 kg en ook een groter formaat heeft. Bestel dit deken nu en slaap als een roos in het nieuwe jaar 2023.